Op 14 en 15 september doet Almere mee aan de nationale Open Monumentendag. Er worden nog vrijwilligers gezocht die een extra handje willen en kunnen meehelpen.

Erfgoedhuis

Erfgoedhuis Almere is op zoek naar vrijwilligers die op 14 en 15 september bezoekers willen verwelkomen bij de verschillende locaties en activiteiten. Bent u geïnteresseerd in architectuur en de geschiedenis van Almere? Meld u dan aan via de website.

Open monumenten

Almere heeft pas één officieel monument, maar ook tal van andere iconische gebouwen en locaties. De steeds ouder wordende New Town staat vol met architectonische pareltjes in experimenteel vormgegeven stedenbouwkundige ontwerpen. Almere wordt niet voor niks de hoofdstad van Post 65 architectuur genoemd. Om deze bijzondere locaties open te stellen voor publiek doet de stad ook dit jaar weer mee aan de Open Monumentendag.

Open Monumentendag Almere is een evenement van Erfgoedhuis Almere; dé plek voor activiteiten en informatie over de ontstaansgeschiedenis en het cultureel erfgoed van Almere. Het Erfgoedhuis organiseert gratis lezingen, tentoonstellingen en tal van activiteiten voor jong en oud.

Comments are closed.