Op zaterdag 31 augustus 2019 organiseert Flevo Campus het gratis evenement ‘Vier de smaak van Flevoland!’ Een groots festijn op de Stadsboerderij Almere, waar de smaak van Flevoland door bekende lokale chefs op het bord van de bezoekers wordt gebracht.

‘Feestje voor de zintuigen’

“Nadia Zerouali en Gerhard Flantua koken een heerlijk Flevolands gerecht”, zo laat de organisatie weten. “Verder is er van alles te zien, te doen en te beleven op deze dag. Kom luisteren naar lezingen, ga op foodtour of wildplukexcursie, kijk de kunst af bij topchefs; de smaak van Flevoland is een feestje voor al je zintuigen”.

Tickets zijn te verkrijgen via de website van het evenement. De tickets zijn gratis. ‘Vier de smaak van Flevoland!’ vindt plaats op zaterdag 31 augustus, van 09.30 tot 14.30 uur, op de Stadsboerderij Almere (Kemphaanpad 14).

Flevo Campus

De afgelopen twee jaar is er binnen Flevo Campus, dé wetenschappelijke verzamelplek voor stedelijke voedselinnovatie, intensief onderzoek gedaan naar de vraag: hoe smaakt Flevoland? Een vreemde vraag misschien, want hoe kun je nu bepalen waar een provincie naar smaakt? En toch zijn er al (voorlopige) antwoorden te geven. Op zaterdag 31 augustus tijdens ‘Vier de smaak van Flevoland!’ valt er van alles te doen, zien en vooral: proeven! Flevo Campus organiseert dit festijn als een ode aan de pioniersprovincie. Aan de boeren, de chefs, de ondernemers én de consumenten die samen de smaak van Flevoland bepalen.

Comments are closed.