57

Havenkom Concert in Almere in het teken van Mozart

Op 7 september 2019 geeft Het Nederlands Kamerorkest een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven. Dat meldt Almere City Marketing. “Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 6 tot en met 8 september 2019. De avond staat in het teken van de grootste componist allertijden: Wolfgang Amadeus Mozart”.

Opera’s

Tijdens het concert worden highlights gespeeld uit de opera’s van Mozart. Het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Peter Whelan brengt dan onder andere Die Zauberflöte en La clemenza di Tito ten gehoren. “De beroemde aria’s worden gezongen door Lucie Chartin (sopraan), Esther Kuiper (mezzosopraan), Peter Gijsbertsen (tenor), Michael Wilmering (bariton) en het Toonkunstkoor Amsterdam”, schrijft Almere City Marketing.

Almere Haven Festival

Het Rabobank Almere Haven Festival vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats in de Havenkom en het winkelcentrum van Almere Haven. Yakult is net als vorig jaar de hoofdsponsor van het Havenkom Concert.

Het Almere Haven Festival is een festival dat drie dagen duurt. Er zijn diverse activiteiten. Bijvoorbeeld de Rabobank Havenkom Proeverij, het Rosenboom vrijdagavondconcert met het Almeerse Jeugd Symfonie Orkest, de kunstmarkt in het weekend, een vaartocht op het Gooimeer met botters en bijzondere straattheateracts in het centrum. Als afsluiter is er op zondag de grootse brocante- en antiekmarkt.

Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Foto

Violist van het Almeerse Jeugd Symfonie Orkest in actie tijdens het Almere Haven Festival 2018. Bron: Eigen beeld.

Dit vind je misschien ook interessant