Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) wil dat de verlichting op Nederlandse snelwegen aan blijft tijdens de nacht. Dat heeft de minister laten weten aan de Tweede Kamer. Het gaat om in totaal 550 kilometer snelweg waar ook het gedeelte van de A6 bij Almere onder valt. Nu gaat het licht tussen negen uur ‘s avonds en vijf uur ‘s ochtends uit. Daar komt dus verandering in als het aan de minister ligt.

Vorige kabinet

Het vorige kabinet had besloten om de verlichting ‘s nachts uit te doen. Die maatregel zou nu dus terug worden gedraaid. Uit onderzoek blijkt dat de verkeersveiligheid daardoor kan toenemen. Naast de verkeersveiligheid neemt ook de beleving daarvan toe.

Hollandse brug

Als de lampen in de nacht aanblijven is het stuk tussen de Hollandse brug tot achter het kruispunt met de A27 weer verlicht. Rijkswaterstaat gaat eerst onderzoeken of de verlichting geen schadelijke gevolgen heeft voor dieren in de omgeving. Dat onderzoek duurt ongeveer zes maanden.

Comments are closed.