80

Pionieren in de polder; het verleden van Almere

In de rubriek ‘Terug naar Toen’ blikken we vandaag terug op het 40-jarig bestaan van Almere in 2016. Ook blikken we terug op hoe het ooit begonnen is. Daarbij staat een aflevering van Andere Tijden centraal.

Pionieren

“Veelvuldig uitgeroepen tot de lelijkste stad van Nederland roept Almere nog steeds gemengde gevoelens op. Je haat de stad of je loopt er mee weg”, schrijft VPRO’s Andere Tijden. “Veertig jaar geleden ligt de polder nog braak, langzaam verrijst de stad die bedoeld is als dependance van de hoofdstad. Met de tekenaars, de eerste bewoner, de eerste buschauffeur, de eerste huisarts en de eerste stadsfotograaf gaat Andere Tijden terug naar het begin van Almere”.

Bekijk de aflevering door hieronder op de afbeelding te klikken.

Klik hierboven om de aflevering van Andere Tijden via NPO Start te bekijken.

Henk en Lia

Als Henk en Lia de Clerk de sleutel krijgen van hun huis wonen al bijna een jaar mensen in Almere. Maar het verhaal van de twee Almeerders is het begin van duizenden verhalen. Over die verhalen en de geschiedenis van onze stad lees je meer in een achtergrondartikel van Andere Tijden.

Dit vind je misschien ook interessant