Homeruskwartier krijgt woontoren

Deel dit artikel

Het Homeruskwartier in Almere Poort krijgt er een nieuw bouwwerk bij: een woontoren. In het gebouw worden straks vijftig appartementen gerealiseerd. De gemeente zoekt nog een partner voor de realisatie van het complex.

Duurzaam

Het is de bedoeling dat de appartementen zo duurzaam mogelijk worden gemaakt. Daarnaast moet de toren een ‘positieve bijdrage leveren aan het naastgelegen centrum’.

2,45 miljoen euro

De kosten voor de grond bedragen minimaal 2,45 miljoen euro. Verder is er geen minimale- of maximale prijs aan de toekomstige bouwer opgelegd. Daarnaast staat niet vast of het koop- of huurwoningen worden. Dit wordt nader bepaald.

Homeruskwartier

“Het Homeruskwartier in het stadsdeel Almere Poort is revolutionair en uniek”, aldus de gemeente. “Het is de grootste woonwijk in Nederland die door de eigen inwoners wordt ontwikkeld en gebouwd. De wijk bestaat uiteindelijk uit 3.400 woningen, waarvan ruim 1.000 in (collectief) particulier opdrachtgeverschap en wordt met recht de grootste zelfbouwwijk van Nederland genoemd”.

One Reply to “Homeruskwartier krijgt woontoren”

  1. Jan

    Heerlijke gemeente. Prachtige wijk in ontwikkeling en dan gaan ze voor de finishlijn een woontoren realiseren. Weg uitzicht, woongenot en mooie horizon. Gewoon even cashen voor BV Almere.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter