Almere City FC heeft in een relatief simpel duel met ruime cijfers gewonnen van het Helders Elftal. Dat meldt Almere City FC op internet. “Na de nederlaag tegen Jong AZ (2-0) van afgelopen woensdag, wachtte zaterdagmiddag de troostfinale van het Digital4U Sportevent. Op sportpark De Streepjesberg in Den Helder werd het 9-0 voor de brigade uit Flevoland”.

Concentratie vasthouden

“In deze fase van de voorbereiding wil je het liefst tegenstanders van enig kaliber”, stelt trainer Robert Molenaar na het laatste fluitsignaal. “Dat was vandaag niet het geval. Dus we hebben vooral ingezet op het feit dat de concentratie negentig minuten vast gehouden moest worden en dat iedereen zijn taak zou blijven uitvoeren. Dat is aardig gelukt. Dat gezegd hebbende, had de score nog hoger uit moeten vallen. Maar in de tweede helft grossierden we teveel in ‘net niet ballen’, waardoor het aantal doelpunten achterbleef in vergelijking met de eerste helft”.

Oefenwedstrijden

Binnenkort vinden de laatste twee oefenwedstrijden plaats. Op vrijdag 2 augustus (20.00 uur) neemt de A-selectie het in het eigen Yanmar Stadion op tegen de nationale ploeg van Suriname. Tickets zijn te verkrijgen via de website van de club.

Comments are closed.