Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van het belangrijkste Almeerse nieuws van deze week.

Zwarte Cross

Sevn Alias, een rapper uit Almere, is boos. De rapper was uitgenodigd om op te treden tijdens festival Zwarte Cross in de Achterhoek. Hij verbaasde zich over enkele teksten op het festivalterrein. Op het terrein hingen borden met teksten als ‘Leve de kleurling’ en ‘Allah’s Afbakbar’. De rapper liet via Instagram weten niet meer te willen optreden tijdens het festival.

Almeerse rapper boos om racistische borden bij Zwarte Cross

Motorrijder komt om

Op de Spectumdreef in Buiten is een motorrijder omgekomen. De motorrijder kwam in botsing met een auto. Er is geprobeerd de bestuurder van de motor te reanimeren, maar het slachtoffer bleek al overleden te zijn.

Goud

Zorggroep Almere kreeg een internationale erkenning voor warme, mensgerichte zorg. Dat liet de zorggroep weten. De woonzorgcentra van Zorggroep Almere krijgen een gouden Planetree certificering.

Geen internet

Sinds woensdagmiddag zaten duizenden huishoudens in Almere Poort zonder internet. Er was een storing in het glasvezelnetwerk. Klanten van onder andere KPN, XS4all en Tweak hadden geen verbinding met het World Wide Web.

Almeerder veroordeeld

Een man van 64 jaar oud krijgt twee jaar cel voor het verkrachten van zijn 16-jarige dochter. De man uit Almere heeft zijn dochter verkracht toen zij bij hem logeerde. Hij dwong haar in zijn bed te slapen en heeft haar toen verkracht.

Tropische temperaturen

ProRail kondigde voor donderdag code rood aan. Er werden extra medewerkers en storingsploegen ingezet als gevolg van de warmte. En warm werd het. Er was zelfs sprake van een hittegolf. Zowel op donderdag als op vrijdag werd het 37 graden.

In Almere sloot daarom het recyclingperron al om 16.00 uur. Het ging om de recyclingperrons in Haven, Buiten en Poort. In supermarkten was er een run op ijsjes. Veel mensen trokken ook naar verkoeling aan de Almeerse strandjes.

Op het terras een drankje nuttigen was ook geen slecht idee. Deze week werd bekend dat Almere behoort tot de goedkope steden als het gaat om de tarieven op terrassen. In Almere betaal je gemiddeld 22,33 euro voor acht drankjes. Almere zit hiermee onder het landelijke gemiddelde.

Almeerse terrassen relatief goedkoop

Foto

Lumièrepark in de Filmwijk. Bron: Nulzesendertig

Comments are closed.