Na een tropische nacht is het vandaag opnieuw heet in Nederland. In Almere sluit daarom het recyclingperron, net als gisteren, al om 16.00 uur. Het gaat om de recyclingperrons in Haven, Buiten en Poort.

Hittegolf

Sinds vannacht is er ook officieel sprake van een hittegolf in de provincie Flevoland. “Om 03:30 uur wees de thermometer 31,0 graden aan in Lelystad. Dat is nog nooit voorgekomen”, aldus weerman Robert de Vries van Omroep Flevoland.

Om te kunnen spreken van een hittegolf moeten er naast van vijf zomerse dagen, drie dagen zijn waarop de temperatuur 30 graden of hoger is.

Halve dag

In supermarkten is er een run op ijsjes. Veel mensen trekken ook naar verkoeling aan de Almeerse strandjes. Sommigen moeten vandaag werken, veel maken er een halve dag van vandaag.

Comments are closed.