Een 41-jarige man uit Almere is aangehouden voor smokkel van verdovende middelen. Tijdens de arrestatie van de Almeerder werd ook een 53-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Spaanse politie

Het onderzoek werd gestart door de Spaanse politie. Er werd onderzoek gedaan naar de smokkel van verdovende middelen. De smokkel zou verricht worden met behulp van recreatieve vaartuigen. Het onderzoek leidde uiteindelijk op de Azoren tot de onderschepping van een zeilboot met 500 kilo cocaïne. “Bij deze actie heeft de Spaanse politie samengewerkt met de Landelijke Eenheid van de politie. De onderschepping werd op verzoek van Spanje door de Portugese politie uitgevoerd”, aldus de politie.

Meer aanhoudingen

Op dezelfde avond werden naast de Almeerder en Amsterdammer ook andere aanhoudingen verricht. Rechercheurs in Nederland doorzochten op verzoek van de Spaanse autoriteiten zeven panden in Amsterdam (4), Almere,  Kortgene en Colijnsplaat. Tijdens deze doorzoekingen werden diverse goederen, die van belang zijn voor het onderzoek in Spanje, aangetroffen en in beslag genomen.

Overlevering

“In het kader van hetzelfde onderzoek werden, op verzoek van de Spaanse autoriteiten afgelopen dinsdag nog twee andere verdachten aangehouden in Nederland. Dit zijn een 35-jarige man uit Amsterdam met de Engelse nationaliteit en een 53-jarige man uit Nederland. Beiden zijn in afwachting van hun overlevering aan Spanje in bewaring gesteld”, zo laat de politie weten.

Comments are closed.