Deze week kwam de Almeerse Zomerschool voor Senioren in het landelijke nieuws. Het NOS-Journaal maakte een reportage over de zomerschool. In de reportage ging het voornamelijk om eenzaamheid bij ouderen tijdens de zomerdagen.

Landelijke campagne

“De zomerschool sluit goed aan op de landelijke campagne die aandacht vraagt voor eenzame ouderen, juist in de vakantieperiode wanneer activiteiten stoppen en veel buurtgenoten en familie op vakantie zijn”, zo laat De Schoor weten. De Zomerschool voor Senioren is een onderdeel van welzijnsorganisatie De Schoor. “Het NOS-journaal ging mee met de fietstocht waar een groep van 26 senioren, waarvan er 1 boven de 90 jaar is, aan deelnamen. De tocht was van Wilma’s Place (Markerkant) naar Almere Poort. Marie Josée Roselaers heeft  daar een rondleiding gegeven bij de tiny houses”.

Terugkijken

De volledige reportage is terug te bekijken via de website van het NOS-Journaal.

Comments are closed.