Niet iedere gebeurtenis haalt het nieuws. Toch kunnen die gebeurtenissen heel interessant zijn. 1Almere heeft voor jou een selectie gemaakt van enkele nieuwtjes die de nieuwsstroom niet gehaald hebben, maar wel de rubriek ‘Ondertussen in Almere’.

Preview Night van KAF

Kunstlinie Almere Flevoland organiseert binnenkort een Preview Night. Dat laat de kunstlinie weten op Twitter. “Benieuwd naar het nieuwe programma voor het theaterseizoen 2019-2020? Kom dan naar de speciale Preview Night van KAF op zaterdag 31 augustus. Met een afwisselend programma wordt er vooruitgeblikt op het komende seizoen”.

Bootjes

Krinkels is een bedrijf dat onder andere scheepswrakken bergt in Almere. Zo nu en dan worden er ‘verlaten bootjes’ gevonden op de Almeerse wateren. Maar wat doe je ermee? Heel simpel: gebruiken als oefenmateriaal voor de brandweer. Krinkels schrijft erover op Twitter.

Fietsen door Almere

Fietsen door de stad wordt straks nog leuker. Vanaf vrijdag 26 juli 17.00 uur kunnen fietsers op vijf plekken in het Weerwatergebied de nieuwe verbrede A6 oversteken. Dat meldt Rijkswaterstaat op Twitter. Overigens gaat het fiets- en voetpad Sturmeypad aan de noordzijde van de A6 vanaf dan tijdelijk dicht.

Een aanrader is ook de Growing Green fietstocht. De Almeerse Monique schrijft erover op Twitter. Monique bezocht tijdens haar tocht twee nieuwe minibossen. In Nobelhorst en bij OBS De Albatros. Ze groeien goed! Dank aan IVNflevoland en goede zorgen van school en wijk. Deze groene rijkdom nog zichtbaarder maken?”, schrijft Monique.

Foto

Skyline van Almere. Bron: Nulzesendertig.

Comments are closed.