ProRail heeft voor aankomende donderdag code rood afgegeven voor verkeersleiders. Zo worden er extra medewerkers en storingsploegen ingezet als gevolg van de warmte. De voorspellingen zijn dat het in Almere wel tot 37℃ graden kan worden maar ook in de rest van Nederland kan de temperatuur flink oplopen.

Problemen

Als de temperatuur daadwerkelijk rond de 37℃ graden is, schakelt ProRail over op het zogeheten noodprotocol. De rails waar de treinen op rijden kunnen uitzetten. Ook de spoorleidingen zijn niet bestand tegen hoge temperaturen.

Drinken

Indien de trein stilstaat door problemen op het spoor, kan dat gevaarlijk worden. Als de airco daarbij uitvalt kan de temperatuur snel oplopen, waardoor er wordt geadviseerd genoeg drinken mee te nemen.

Op verschillende punten in het land staan er donderdag ploegen klaar met water om treinreizigers die vast komen te zitten zo snel mogelijk water te kunnen geven. Er wordt alsnog aangeraden om zelf water mee te nemen. De NS kon vanmiddag nog niet zeggen of er in verband met de hitte een andere dienstregeling geldt.

Comments are closed.