Het Almeerderstrand werd zaterdag uitgerust met een
SensesLab. Er werd een soort ‘kiosk’ geplaatst op het strand waar dingen uitgetest konden worden op gebied van zintuigen. Greta Verduin was erbij en maakte een fotoverslag.

Activiteiten

Er waren diverse activiteiten. “Caroline Grootenboer gaf een workshop ‘vilten’ en Maze de Boer vertelde over ‘kleuren ‘en een nieuwe kunst-installatie (COLR). Marcel Kolder hield zijn ‘Bloemlezing over het belang van zintuigen’ en was ook ‘trekker’ van dit hele project dat veel-omvattender is met meerdere ‘kiosken’ waarin ‘Kunst’ zou kunnen ontstaan”, zo vertelt Verduin. “Een soort ‘Labyrinten’ waar kunstenaars, performers, wetenschappers kunnen creeren….een doolhof voor de zintuigen”.

Poortdok

Zelfs het voorspelde regen-, donder- en bliksemweer maakte plaats voor een droge voorstelling, begeleid door een lekker zonnetje. “Deze plaats op het Almeerderstrand ligt bij Poortdok. Aan de andere kant van de weg erheen ligt de lokatie van Vis a Vis”, vertelt Verduin. Zij is van mening dat het theatergezelschap niet verplaatst moet worden naar een andere locatie.
“Het Theater heeft zich na al die jaren weten op te werken tot een begrip in binnen- en buitenland als een professioneel Buitentheater, waarvan er geen 13 in een dozijn gaan, laat staan een tweede Theater van deze kwaliteit”.

Fotoverslag

Bekijk het volledige fotoverslag bij Image van Almere.

Bron

Tekst: Greta Verduin. Foto’s: Greta Verduin.

Comments are closed.