106

Almeerse rapper boos om racistische borden bij Zwarte Cross

Sevn Alias, een rapper uit Almere, is boos. De rapper was uitgenodigd om op te treden tijdens festival Zwarte Cross in de Achterhoek. Hij verbaasde zich over enkele teksten op het festivalterrein. Op het terrein hingen borden met teksten als ‘Leve de kleurling’ en ‘Allah’s Afbakbar’. De rapper liet via Instagram weten niet meer te willen optreden tijdens het festival.

Voor geen goud

“Dames en heren, ik support dit VOOR GEEN GOUD. Als ik dit van tevoren had geweten, had ik mezelf nooit op dit festival vertoond”, zo schrijft de rapper op zijn Instagram-account. “Schandalig. Love naar de mensen die oprecht voor mij zijn gekomen vandaag, maar Ik hoef hier nooit meer te staan”.

Verwijderd

Het bord en de zeil zijn inmiddels weggehaald door de organisatie. ” Gisteravond en vannacht is er commotie ontstaan op social media vanwege een foto van een bord en een zeil op ons festivalterrein. De teksten hierop werden als discriminerend, racistisch, beledigend en respectloos ervaren. Dit betreuren wij, oprecht, ten zeerste. Wij hebben geprobeerd alle personen die contact met ons zochten een antwoord te sturen en hen uit te nodigen om na afloop van het festival hierover in gesprek te gaan”, aldus de organisatie van Zwarte Cross.

Dit vind je misschien ook interessant