De ING, het Flevoziekenhuis, Aeres Hogeschool, Hogeschool Windesheim en koning Willem-Alexander: ze hebben één ding gemeen. Allen maakten ze deze week deel uit van de Almeerse nieuwsstroom. Natuurlijk was er meer nieuws deze week, maar hieronder een selectie van de belangrijkste berichten. Bekijk hier het opvallendste Almeerse nieuws uit de afgelopen week.

ING opent kantoor

Klanten van het ING-kantoor aan de Koopmanstraat in het centrum van Almere stonden de afgelopen tijd voor een dichte deur. Er werd flink verbouwd in de vestiging. Vorige week werd de laatste hand gelegd aan de verbouwing. Sinds maandag kunnen klanten weer gebruik maken van de locatie.

Anonieme donatie helpt ziekenhuis

Een MRI- of CT-scanner kan angst opwekken bij kinderen. “Kinderen kunnen in paniek raken, zeker omdat hun ouders niet bij het onderzoek aanwezig kunnen zijn. De kans op een nare ervaring is kleiner als kinderen beter begrijpen wat er gebeurt”, aldus het Flevoziekenhuis. Daarom biedt de KittenScanner een uitkomst. De scanner kon worden aangeschaft dankzij een anonieme donatie.

Floriade zonder sponsors

De organisatie van de Floriade is op zoek naar sponsoren, maar het zit niet echt mee. Daarom trekt de gemeente nu de portemonnee. Dat meldde Omroep Flevoland dinsdag. Er was gerekend op 400.000 euro aan maandelijkse inkomsten met ingang van juli van dit jaar. Dat is dus niet gebeurd.

Willem-Alexander in Almere

Dinsdagmorgen 16 juli 2019 heeft koning Willem-Alexander samen met minister Dekker een bezoek gebracht aan De Oostvaarderskliniek en het Pieter Baan Centrum in Almere.

Nieuwbouw Aeres Hogeschool

De nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere komt steeds dichter bij de realisatie. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw is af en vrijgegeven. Deze week werd er meer over bekend gemaakt.

Nieuwe naam voor Windesheim Flevoland

Windesheim Flevoland heeft een nieuwe naam. Dat heeft de hogeschool bekend gemaakt via haar website. Ook is er een nieuwe zogeheten pay-off.

Nieuwe naam voor Windesheim Flevoland

Nieuwe plannen station Almere

ProRail, NS en de gemeente Almere hebben woensdag de realisatieovereenkomst verbetermaatregelen station Almere Centrum ondertekend. Nu de samenwerking officieel is bekrachtigd, kan ProRail van start met de aanbestedingsprocedure. Dat meldt de gemeente Almere.

Levenslang voor opdrachtgever moord Ali Motamed

De opdrachtgever voor de moord op Ali Motamed is veroordeeld tot levenslang. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Ali Motamed was tegenstander van het regime in Teheran (Iran) en leefde onder een schuilnaam in Nederland. Hij werd in 2015 vermoord in de Hendrik Marsmanstraat in Almere Stad. Volgens inlichtingendienst AIVD zijn er “sterke aanwijzingen” dat Iran achter de moord zit.

Politiehond bijt straatrover

Woensdagavond heeft er in de Muziekwijk een straatroof plaatsgevonden. De verdachten sloegen na de roof gelijk op de vlucht. Het duurde niet lang voordat één van de verdachten gevonden werd: in de bosjes.

Comments are closed.