Nieuwe plannen station Almere Centrum gepresenteerd

Deel dit artikel

ProRail, NS en de gemeente Almere hebben woensdag de realisatieovereenkomst verbetermaatregelen station Almere Centrum ondertekend. Nu de samenwerking officieel is bekrachtigd, kan ProRail van start met de aanbestedingsprocedure. Dat meldt de gemeente Almere.

Veilig en aantrekkelijk

“Het station Almere Centrum wordt een veilige en aantrekkelijke entree voor de stad en OV-knooppunt voor de regio, en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het Stationskwartier”, zo schrijft de gemeente. “Het project past daarmee bij de ambities van programma Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen investeren om de stad nog aantrekkelijker te maken voor Almeerders en voor de regio”.

Floriade

De komst van de Floriade naar Almere in 2022 heeft de ontwikkeling versneld. “Geheel in de gedachte van de Floriade denken we niet alleen aan nu, maar bereiden we ons voor op de toekomst”, zegt ProRail Regiodirecteur Kees Rutten.

Aanbestedingen

Het totaal van de investering om de verbeteringen aan het station en de omgeving te kunnen realiseren bedraagt 45 miljoen euro. Vandaag start de aanbestedingsprocedure voor het station. De aard van de werkzaamheden vraagt om verschillende expertises en daardoor om meerdere contracten. Eén contract voor het stationscomplex met de hal, de fietsenstallingen, plafonds en verlichting van het busstation en de perrons. En daarnaast een contract voor alle activiteiten aan de overkapping, zoals schilderwerk, glasvervanging en zonnepanelen.

De vernieuwing van de pleinen rond het station wordt door de gemeente in een afzonderlijk project gerealiseerd. De aanbesteding voor de stationsomgeving start zodra het definitieve ontwerp klaar is. De omgeving zal – net als het station – voor aanvang van de Floriade in 2022 gereed zijn.

Foto

Huidige station Almere Centrum. Foto: ProRail.

9 Reacties op “Nieuwe plannen station Almere Centrum gepresenteerd”

 1. Jan

  Zal wel net als de rest van almere een sof worden.de enige nieuwbouw stad met ingebouwd verkeersinfarct.slechte luchtkwaliteit wat men gewoon ontkend.slechte fietspaden , woningnood, criminaliteit etc

 2. Faroek

  Station Almere Centrum ziet er niet mooi en verouderd uit en sluit m.i niet meer goed aan bij het nieuwe winkelcentrum. Ben blij met een update van dit station. Komt de stad en het winkelcentrum ten goede😀

 3. Tang

  Laat die Facelift van station Almere Centrum maar komen. Het is hoogtijd hiervoor. Ben er content mee. Goed voor het winkelcentrum en de stad👍

 4. Frans

  Die Jan… Heeft vast een andere stad op het oog dan het Almere waar ik al langere tijd met heel veel plezier woon.

 5. Tilly

  Prima zal een mooi station woorden.
  We gaan het zien,ben benieuwd hoe het station gaat worden.

 6. Jan

  Ah de gebruikelijke negatieve reacties als je kritiek hebt.vraag jezelf af waarom de de school de meergronden niet naast de a6 (achter de praxis) mocht komen.te hoge fijnstof metingen. Maar je mag er wel constant doorheen fietsen.waarom zijn de fijnstofmetingen uit de millieurapportage vd floriade gelaten? Meting twee jaar geleden ..in almere rook je vijf cigaretten per dag…en nu?? Meten we maar niet meer…doen we net of het groen is.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter