“De gemeente Almere past haar bestemmingsplan Poort aan, gevolg: er verdwijnt 50% bosgebied”, dat zeggen omwonenden en recreanten van Pampushout. Er is daarom een petitie gestart die inmiddels al meer dan 1.500 keer is ondertekend.

Stem mee

Wat vind jij? Mag Pampushout in Almere Poort worden volgebouwd? Of moet het een bos worden? Stem hieronder op de poll en laat een reactie achter onderaan deze pagina.

[democracy id=”16″]

Bestemmingsplan

De gemeente Almere heeft volgens de starters van de petitie het bestemmingsplan aangepast. “De gemeente doet dit onder de vlag van een actualisatie, terwijl er in werkelijkheid sprake is van een grootscheepse aanpassing”, zeggen de initiatiefnemers voor de petitie. “Het plan is gewijzigd van 250 woningen in het bos naar 850 woningen in plaats van bos”.

“Wij eisen dat de gemeente het oude plan van maximaal 250 woningen in het bosgebied handhaaft en dat de gemeente eerst met omwonenden in gesprek gaat alvorens tot eventuele aanpassing van het gebied te besluiten”, aldus de initiatiefnemers.

De omwonenden willen ook dat het uitzicht zoals het nu is minimaal behouden blijft en dat het belang van mens en dier meegewogen wordt in de besluitvorming. Het moet volgens hen niet alleen om financiën draaien. “De gemeente moet respectvol met de wens van de huidige bewoners omgaat”.

De petitie is te bekijken op de website van petities.nl.

Foto

Nieuwbouw in Zandpoort. Een wijk eveneens in Almere Poort. Bron: Nulzesendertig.

Comments are closed.