De nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere komt steeds dichter bij de realisatie. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw is af en vrijgegeven.

Toonaangevend

“Het wordt een toonaangevend gebouw op het gebied van klimaatadaptatie (groen), duurzaamheid (warmte, energie, materialen), circulariteit en gezondheid. Dankzij een bijdrage uit het programma Almere 2.0 kunnen extra maatregelen hiervoor gerealiseerd worden”, zo schrijft de school op internet.

‘Groene long’

Aeres geeft de nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere de titel ‘Groene Long’, vanwege de grote focus op duurzaamheid, circulariteit en gebruik van groen: “Het gebouw wordt letterlijk van maaiveld tot dak een groen landschap en in het ontwerp wordt invulling gegeven aan de door de gemeente Almere gestelde kwaliteitseisen. De subsidie van het programma Almere 2.0 bedraagt 4,5 miljoen euro en is bedoeld om een deel van de extra maatregelen op het gebied van klimaatadaptatie (groen), duurzaamheid (warmte, energie, materialen) , circulariteit en gezondheid te kunnen realiseren”.

Floriade

De nieuwbouw van de hogeschool komt bij één van de ingangen van de Floriade Expo 2022. Er zal plaats zijn voor 900 studenten.

Comments are closed.