Dinsdagmorgen 16 juli 2019 heeft koning Willem-Alexander samen met minister Dekker een bezoek gebracht aan De Oostvaarderskliniek en het Pieter Baan Centrum in Almere.

Oostvaarderskliniek

In de Oostvaarderskliniek spraken de Koning en minister met onder meer medewerkers van de kliniek en het centrum, vertegenwoordigers van de omwonendencommissie en deskundigen over de actuele ontwikkelingen rondom verlof van tbs-ers en het contact met gemeente en omwonenden.
Tijdens de rondleiding in de Oostvaarderskliniek werd bij de werkplaats en winkel met medewerkers en begeleiders gesproken over de opleidingsmogelijkheden binnen de kliniek en de begeleiding naar werk buiten de kliniek.

Nieuw Pieter Baan Centrum

In het Pieter Baan Centrum bezochten de Koning en minister onder andere de afdeling waar verdachten verblijven die weigeren mee te werken aan een psychologisch onderzoek. Dankzij een andere benadering op deze speciale ‘weigerafdeling’ is het toch mogelijk om een rapportage te maken waar de rechter zich op kan baseren. Ook vond er een ontmoeting plaats met een zogeheten weigerende observandus. Tenslotte  werd er een toelichting gegeven op de werkwijze van de multidisciplinaire teams van het PBC.

Bron

Rijksvoorlichtingsdienst (RvD).

Lees ook eens:

Foto

Ter illustratie. Bron: Eigen bron.

Comments are closed.