58

De stad moet bezuinigen, maar hoe?

Almere krijgt 9 miljoen euro minder van de Rijksoverheid. Dat bleek eerder uit de Meicirculaire. Het college van burgemeester en wethouders zal dus miljoenen euro’s moeten bezuinigen. Grote vraag is alleen waarop er bezuinigd moet en kan worden.

Niet opmerkelijk

De jaarlijkse bijdrage van de landelijke overheid gaat omlaag. Een tegenvaller voor het college van burgemeester en wethouders. Dat de jaarlijkse bijdrage omlaag gaat is niet heel opmerkelijk. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft samen met de Rijksoverheid afgesproken dat de bijdrage aan gemeenten omhoog gaat als de Rijksoverheid meer geld uitgeeft. Andersom krijgen gemeenten minder geld als de overheid minder geld uitgeeft.

Bezuinigen?

Deze week kon er nog geen duidelijkheid gegeven worden waarop er zal worden bezuinigd. Na de zomervakantie verwacht het college met voorstellen te komen. Julius Lindenbergh, de wethouder van Financiën, liet weten dat de diverse mogelijkheden nu nog worden onderzocht.

Dit vind je misschien ook interessant