Benieuwd naar wat er deze week in jouw wijk of buurt gebeurd is? Bekijk hier een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten uit het Almeerse nieuws van de afgelopen week.

A6 geopend

Cora van Nieuwenhuizen, de minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft maandagochtend de verbrede A6 officieel geopend.

45ste tegel Walk of Fame

Het Almeers-Amsterdams kunstenaarscollectief Kamp Seedorf komt op de 45ste tegel van de Walk of Fame in Almere. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse tegelverkiezing.

Stichting AAP bij SBS6

Maandagavond was de Almeerse Stichting AAP te zien op televisie. Bij Hart van Nederland liet de stichting zien wat er gebeurt met Koko, een aapje die de stichting 10 jaar geleden uit Macedonië ophaalde om naar Almere te brengen.

Oplichters actief!

‘Schoonmakers van containers’ proberen door middel van valse voorwaarden Almeerse inwoners aan te trekken. Daarvoor waarschuwde de gemeente Almere deze week via Facebook.

Een groen schoolplein

Woensdag opende wethouder Hilde van Garderen het vernieuwde groene schoolplein bij OBS het spectrum in de Regenboogbuurt.

Hulporganisaties in Almere

In Almere zijn meer dan tien grote en kleine organisaties die noodhulp verlenen aan mensen die in de financiële problemen zijn gekomen. Meestal gaat het daarbij om voedsel, kleding en gebruiksgoederen. Negen van deze organisaties hebben nu een intentieverklaring ondertekend om verdere samenwerking te onderzoeken en daarover voor het einde van dit jaar concrete afspraken te maken in een convenant. Noodhulporganisaties die ook mee willen doen, zijn daarbij van harte welkom om in te stappen.

Vrijspraak dood Mansour

De Almeerder die verdacht werd van het doodschieten van Sabri Mansour is donderdagochtend vrijgesproken door de rechter. Volgens de rechter was het wapen defect en was er dus sprake van een ongeluk. De Almeerder werd wel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden. Dit omdat hij zowel een vuurwapen als munitie in bezit had.

Gaybrapad

Verschillende leden van jongerengroep Diversity Almere hebben woensdagavond met spuitbussen een zogeheten ‘Gaybrapad’ gemaakt. Het zebrapad is gemaakt op het fietspad van de Esplanade in het centrum van Almere.

Foto

Wethouder Jerzy Soetkouw temidden van de samenwerkende noodhulporganisaties. Bron: Gemeente Almere.

Comments are closed.