Woningverkoop in Almere ongeveer 7% gestegen

Deel dit artikel

De woningverkoop in Almere is dit kwartaal ongeveer 7% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

Stijging

In Almere werden er in totaal 529 woningen verkocht, dat is een stijging van 6,7% in vergelijking met het aantal van vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs van huizen was zo’n 275.000 euro. Een jaar eerder was dat 8,4% minder.

Flevoland

In de rest van Flevoland nam het aantal verkopen fors toe, zo’n 31,4%. Ook de gemiddelde verkoopprijs is gestegen met zo’n 7,3%. De verwachting van de NVM is dat extreme groeipercentages steeds minder gaan voorkomen. De verwachting is namelijk dat de huizenprijzen niet zo hard meer stijgen.

Foto

Bron: Nulzesendertig.

2 Reacties op “Woningverkoop in Almere ongeveer 7% gestegen”

  1. Ruud Beijer

    Beste reageerders,32 jaar geleden kwam ik in Waterwijk te wonen. Samen met allemaal leeftijdsgenoten. Levendige wijk vol kinderen. Nu wonen er allemaal beginnend bejaarden in hele grote woningen waar een gezin in past. Jammer van de ruimte. Bouw meer senioren woningen voor een normale prijs dat zou goed zijn voor de doorstroming.

  2. Pieter de Jong

    Helemaal eens. Maar bouw ook voor jongeren. Zij moeten ongeveer tien jaar wachten op een betaalbare, sociale huurwoning. Het gemeentebestuur heeft dit laten gebeuren en de laatste jaren vooral ingezet op de ontwikkeling van dure woningen. Normale, betaalbare en degelijke flatcomplexen, waar veel mensen gelukkig mee zouden zijn, worden vrijwel niet meer gebouwd. Dat was in de jaren tachtig en negentig wel anders…. Onbegrijpelijk.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter