”Hoe fijn is het als iemand eens een arm om je schouder heen legt of je zomaar een knuffel geeft? Lekker je handen/armen masseert waardoor je heerlijk kunt ontspannen en even kunt ontsnappen aan de alledaagse dingen van de dag, de onrust die er soms is of gewoon omdat je dan onverdeelde aandacht krijgt”. Het zijn de eerste zinnen uit een vacature van Woonzorgcentrum Zephyr. Is het woonzorgcentrum voor mensen met dementie dan op zoek naar een masseur? Ja!

Weinig aandacht

“De lichamelijke aandacht beperkt zich vaak alleen tot wassen en aankleden. Een behandeling van bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste gebeurt niet meer”, aldus een medewerker van het zorgcentrum. “Vaak is het zo dat ouderen in zijn algemeenheid niet of minder worden aangeraakt. Dit kan komen doordat de partner is weggevallen, maar ook doordat onze maatschappij niet zo aanrakerig” is ingericht”.

Zorg op maat

Om de mensen toch de zorg te bieden die zij nodig hebben, is het woonzorgcentrum op zoek naar mensen die bijvoorbeeld een handmassage kunnen geven. ”Tijdens de massage kan het zo zijn dat de bewoner(ster) gezellig met je wil praten”.

Andere aandacht

Woonzorgcentrum Zephyr van Zorggroep Almere is overigens ook op zoek naar personen die een muzikale ochtend kunnen maken voor de bewoners. Woonzorgcentrum Polderburen zoekt vrijwilligers die willen bewegen met de ouderen. “Het betreft de donderdagochtend van 10:30-12:00 (met uitbreiding in de toekomst van 9:30-12:00 in de beweegruimte). Die wordt binnenkort geopend”.

Vrijwilligers

Meer vrijwilligersvacatures van deze en andere organisaties zijn onder andere te vinden in de VMCA Vacaturebank.

Comments are closed.