58

Wethouder van Garderen opent groen schoolplein OBS het Spectrum

Vandaag opende wethouder Hilde van Garderen het vernieuwde groene schoolplein bij OBS het spectrum in de Regenboogbuurt.

Groen resultaat

Als onderdeel van het groot onderhoud in de Regenboogbuurt, heeft de gemeente Almere samen met groenaannemer BTL, aannemer Dusseldorp en de leerlingenraad van OBS het Spectrum een nieuw ontwerp voor het schoolplein gemaakt. Het resultaat: een mooie, groene, natuurlijke plek om te spelen.

Hittestress

Het oude schoolplein lag vol tegels en was een grote bron van hittestress in de Regenboogbuurt. Door de nieuwe inrichting is deze locatie groener en en koeler tijdens warme dagen. Daarmee levert het nieuwe schoolplein een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de hittestress en het verduurzamen van de Regenboogbuurt.

Bron

Gemeente Almere.

Dit vind je misschien ook interessant