Stem mee: ‘De maximumsnelheid op de A6 bij Almere moet omlaag’

Deel dit artikel

De Almeerse fracties van de Partij voor de Dieren en de SP willen dat de maximumsnelheid op de A6 bij Almere omlaag gaat. De partijen stellen voor om de snelheid op het huidige 100 te houden in plaats van te verhogen naar 120 km/u. Op de parallelbaan moet de snelheid van 100 naar 80 km/u.

Wat vind jij?

Stem mee op de poll hieronder en laat een reactie achter onderaan deze pagina.

'De maximumsnelheid op de A6 bij Almere moet omlaag'
 • Slecht plan! De snelheid naar 120 km/u (parallelbaan 120 km/u) 71%, 379 votes
  379 votes 71%
  379 votes - 71% of all votes
 • Goed plan! De snelheid op 100 km/u (parallelbaan 80 km/u) 24%, 128 votes
  128 votes 24%
  128 votes - 24% of all votes
 • Ik heb een heel ander plan... 5%, 28 votes
  28 votes 5%
  28 votes - 5% of all votes
Totaal aantal stemmen: 535
9 juli 2019 - 27 september 2019
Je kunt niet meer stemmen op deze poll

Korter leven

De partijen dienen donderdag een motie in. Zij doen dat, omdat zij bang zijn dat inwoners ‘aantoonbaar korter leven’ als de snelheid verhoogd wordt naar 120 km/u. Er komt dan meer fijnstof vrij.

Lees ook eens:

13 Reacties op “Stem mee: ‘De maximumsnelheid op de A6 bij Almere moet omlaag’”

 1. Ben

  Te veel linkse rakkers die natuurlijk de snelheid omlaag willen hebben ,waarschijnlijk hebben ze alleen maar een fiets,
  120 een mooie snelheid laten zo

 2. Robert

  @ikke
  ze willen dat omdat we anders aantoonbaar korter leven….

  maar eeeh… ik hoor anders altijd dat iedereen steeds ouder word, toch??

 3. Ben_Gek

  Wat is je winst op dat stuk??? Ooit wel eens uitgerekend?
  Over het hele stuk A6 bij Almere tussen de hoge ring en de Hollandsebrug (17km) scheelt je dat als je dat stuk ook echt 120km/u kan rijden tov 100km/u…. anderhalve minuut!!!
  Maar de lucht kwaliteit gaat flink achteruit (de uitstoot neemt enorm toe boven de 80km/u),de kans op ongelukken vergroot enorm waarbij het letsel helemaal veel ernstiger zal zijn en als er een ongeluk gebeurt, ben je je tijd winst voor de komende maanden alweer kwijt.
  De A6 bij Almere mag gezien worden als rondweg om de stad en daarom is het verhogen naar 120km/u voor anderhalve minuut winst onzinnig. Misschien dat de rechtse rakkers eens wat meer moeten aannemen van de linkse betweters ;-p

 4. Marco

  1.5 Minuten lijkt niet veel maar als jedit stuk weg elke dag naar en van je werk rijd en dat voor 40 jaar is het 730 uur en 730 uur meer bij mijn familie dat vind ik toch wel de moeite waard

 5. Denkeensna

  Verhoging van de snelheid? De snelweg ligt tegenwoordig binnen de stad gezien de nieuwe wijken aan de andere kant van de snelweg. De tijdwinst is minimaal op zo korte afstand. De verslechtering van de luchtkwaliteit neem juist exponent toe met een hogere snelheid. En ik heb een fiets, auto en motor. Maar toch vind ik een verhoging een slecht idee. Wil je tijdwinst ga eerder van huis, want het is dan minder druk op de weg dus is je gemiddelde snelheid hoger. Beetje gezond verstand kom je een heel eind mee.

 6. Ben_Gek

  Meen je dit seriues?! Niemand rijdt dit stuk 7d/w voor 40 jaar lang en dan nog kloppen de uren niet.

  Maar sta elke dag 2 minuten eerder op en je hebt nog veel meer tijd te besteden aan je familie plus je hebt een betere lucht kwaliteit en grotere kans om gezond 40 jaar dit stuk te kunnen rijden.
  Je slaapt dan natuurlijk wel honderden uren minder in 40 jaar… 😮
  Echt een flauwekul opmerking alsof 1,5 minuut per dag meer tijd met je familie merkbaar is. Het zal wel eerder 1,5 minuut per dag langer op je telefoon kijken worden…

 7. Ben_Gek

  Waarom niet het een eerder dan het ander?
  We kunnen het toch net zo goed tegelijk aanpakken?
  Roken en autorijden hebben toch weinig verband met elkaar. Of zijn notaire hardrijders ook vaker kettingrokers en willen we ze niet dat ze van beide verslavingen tegelijk moeten afkicken?

 8. Rob

  het grootste risico op overlijden is nog altijd geboren worden. Vrijwel dagelijks verschijnen er onderzoeken waarin berekend wordt dat een bepaalde activiteit leidt tot een lagere levensverwachting. En ik denk dat al die onderzoeken een kern van waarheid bevatten. Desalniettemin behoort de levensverwachting in nederland (of in “het westen”) tot de hoogste ter wereld. Natuurlijk zijn er argumenten om de maximum snelheid bij Almere niet te verhogen, maar de combi 120/100 doet wel recht aan de inrichting van de A6 ter hoogte van Almere.
  Automobiliteit is onlosmakelijk verbonden met onze way-of-life, ik zie veel meer in de persoonlijke, kritische afweging om een rit al of niet te maken. Als je minder kilometers maakt is de milieuwinst al snel groter dan met minder hard rijden.

 9. Naturist

  Gewoon 130 op dat stuk en 100 op de parbaan.
  De totale uitstoot van auto’s staat in geen verhouding – lees marginaal- tot hetgeen in Antwerpen, Vlissingen en Rotterdam door scheepvaart en zware industrie uitgestoten wordt en over alles ten noordoosten over Nederland wordt langsgeblazen door de voornamelijk zuidwestenwind.
  Heel populair om de toch al uitgemolken automobilist hiervan de schuld te geven.
  En als over 20 jaar het Nederlandse wagenpark elektrisch is verzinnen we wel weer iets nieuws om de automobilist mee te pesten.
  #gawerken #klimaathysterie #meerasfaltminderfiles

 10. Sven

  Gewoon alles naar 130 smijten. Belachelijk dat mensen de snelheid omlaag willen hebben. Op die 17km scheelt het toch al wat en als dan de A1 ri. Amsterdam ook nog naar 130 gaat scheelt het al bijna 10 min. Dat op 10x/week is 100min. Het bevordert de verkeersdoorstroming wat millieuvervuiling tegen gaat. Dat links gezeik mag wel eens ophouden. Ik walg ervan. Stop met automobilisten pesten!

Reageren is niet meer mogelijk.