Maandagavond was de Almeerse Stichting AAP te zien op televisie. Bij Hart van Nederland liet de stichting zien wat er gebeurt met Koko, een aapje die de stichting 10 jaar geleden uit Macedonië ophaalde om naar Almere te brengen.

Klik op de knop hieronder om de aflevering van Hart van Nederland terug te bekijken.

Koko

Chimpansee Koko werd 10 jaar geleden naar Nederland gehaald omdat hij de enige chimpansee was in een dierentuin in Macedonië. Zowel zijn vader als moeder overleden respectievelijk vlak voor en vlak na zijn geboorte. Daarnaast was zijn omgeving niet zo goed voor hem, hij leefde bijvoorbeeld in een klein hok.

Verblijf

Stichting AAP realiseerde in samenwerking met de dierentuin een verblijf in Almere voor Koko. Zo kon Koko leren om te leven met andere chimpansees en het verblijf in Macedonië kon worden verbeterd.

Terug naar Macedonië

Inmiddels, ongeveer 10 jaar later, heeft Koko een goede band met soortgenoten opgebouwd. Daarnaast is er een goed verblijf voor chimpansees gerealiseerd in Macedonië. Daarom verhuist er een drietal chimpansees, die ook al het een en ander hebben meegemaakt, samen met Koko naar Macedonië om daar een nieuw leven mee te maken.

Comments are closed.