Benieuwd naar wat er deze week speelde in jouw wijk? Bekijk hieronder het weekoverzicht met een selectie van de tien opmerkelijkste nieuwsberichten uit Almere.

Parade voor diversiteit

Zondagmiddag liepen zo’n 200 mensen mee in de eerste Diversiteit Parade van Almere. De parade startte op de Grote Markt in het centrum. Een brassband en de 200 aanwezigen maakten een ronde en eindigde op het Stadhuisplein. De parade werd georganiseerd door Comité 30 juni-1 juli Almere en was in aanloop naar de Keti Koti herdenking op het Stadhuisplein.

200 bezoekers bij Parade voor Diversiteit

Geen openluchtzwembad?

Burgerinitiatiefnemer Gregor Stam van openluchtzwembad Almere trekt zijn handen af van het verder ontwikkelen van het openluchtzwembad Almere. Dat liet Stam maandag weten in een open brief op Facebook.

Gevaar op de A6

De verbreding van de A6 is een jaar eerder afgerond dan verwacht. Sinds deze week is er een nieuwe verkeerssituatie bij knooppunt Almere. Dat levert veel stress op onder automobilisten.

30 jaar kunst

Dit jaar bestaat de Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) precies 30 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd er een Kunstroute georganiseerd door Natuurpark Lelystad. Met als thema ‘Boomsieraden’ werden 30 projecten in bomen bedacht. Greta Verduin was erbij en schreef er deze week over op 1Almere.nl.

De buurthopper van de Waterwijk

In de Waterwijk rijdt sinds deze week een zogeheten ‘buurthopper’. In de auto, die qua formaat veel weg heeft van een golfkar, is plaats voor vier personen.

Theatergroep dreigt te verdwijnen

Almere heeft al geen lokale omroep, veel winkelruimten in centra staan leeg en nu dreigt de stad ook al zijn theatergroep te verliezen. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kort het budget aan het Fonds Podiumkunsten. Daardoor is er een groot risico dat straks meer dan de helft van de huidige meerjarig gesubsidieerde makers en organisaties buiten de boot gaan vallen. Ook Theatergroep Suburbia vreest hiervoor.

Theatergroep Suburbia dreigt te verdwijnen door bezuinigingen

Bijna geslaagd

82,3% van de Almeerse middelbare scholieren die examen deden dit jaar, is na het tweede tijdvak geslaagd. Dat blijkt uit de definitieve slagingspercentages van de middelbare scholen. Het gaat om scholieren van Het Baken Stad, Park, Trinitas, Poort en Aeres VMBO. Het slagingspercentage ligt hiermee ongeveer 5% lager dan de definitieve examenuitslag van vorig jaar.

Niet roken, drinken en geen drugs

Dinsdag is op scholengemeenschap De Meergronden het themacertificaat roken, alcohol- en drugspreventie uitgereikt. Dat werd gedaan in het kader van het vignet Gezonde School. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Cascadeschool sluit zijn deuren

De montessorischool Cascade uit Almere Poort gaat sluiten. De meldt de school via haar website. De sluiting is pas in 2020 zodat ouders een nieuwe school kunnen zoeken.

Geslaagd!

Het was een groot feest woensdagavond in het Almeerse stadhuis. Leerlingen van het praktijkonderwijs werden in een feestelijk versierde Burgerzaal ontvangen. Daar mochten zij hun startdiploma in ontvangst nemen in aanwezigheid van familie, vrienden en werkgevers. Wethouder Jerzy Soetekouw reikte de diploma’s uit en feliciteerden de leerlingen met hun behaalde prestaties.

Foto

Aangeleverd door de gemeente Almere.

Comments are closed.