57

Coalitieakkoord: betere treinverbindingen en verbreding A27

Het college van de Gedeputeerde Staten is officieel rond. Afgelopen donderdag werd de coalitie officieel bekend gemaakt.

Formatie

De formatie van het college begon afgelopen maand. Eerst werd gekeken of een college met Forum voor Democratie mogelijk was. Dat was niet het geval. Zowel de PvdA en GroenLinks wilden niet in een coalitie met Forum voor Democratie.

De PVV, 50PLUS en de SGP werden op hun beurt buitengesloten door de VVD, CDA en ChristenUnie, al zijn de redenen daarvoor niet bekend gemaakt door de partijen. De coalitie bestaat om die redenen uit de VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, ChristenUnie en D66.

Treinverkeer

De coalitie schrijft in haar coalitieakkoord onder andere over plannen voor betere treinverbindingen. Zo moeten er meer intercity’s en sprinters per uur tussen Lelystad, Almere, Utrecht en Amsterdam gaan rijden. Zo kan de groei van het aantal treinreizigers opgevangen worden.

Ook moet er een stabiele nachtdienst komen langs Almere. Daarnaast kunnen mensen gemakkelijker naar het treinstation van Lelystad Airport.

Snelwegen

Er zijn plannen om de A27 te verbreden. De provincie wil daar graag aan meebetalen.

Verhaal van Flevoland

Ook wil de coalitie stimuleren dat zoveel mogelijk Flevolandse leerlingen een bezoek brengen aan museum Batavialand: de drager van het Verhaal van Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant