Vandaag vindt de 558ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Toeristenbelasting

De VVD heeft een motie ingediend over de komst van een mogelijke toeristenbelasting in de stad. De partij is van mening dat 2,50 euro per persoon per nacht als tarief voor toeristenbelasting in Almere op dit moment te hoog is en dat de ingroei of differentiatie van het tarief overwogen moet worden, door bijvoorbeeld voor campings een ander tarief te hanteren. Ook vindt de partij dat voor hotelovernachtingen een percentage mogelijk moet zijn in plaats van een vast bedrag.

Vanavond wordt er opnieuw over dit onderwerp gesproken in Zaal Haven.

Jachthaven Haddock

Er komt volgens wethouder Loes Ypma nog voor de zomer een ‘korte termijn-oplossing’ voor de 350 booteigenaren van Haddock. Zo werd eerder gemeld. De eigenaren moeten de huidige ligplaatsen van hun boten verlaten. Op de plek van de jachthaven komt namelijk een deel van het Floriadeterrein.

Vanavond wordt er opnieuw gesproken over dit onderwerp in Zaal Stad.

Openluchtzwembad

Leefbaar Almere komt met het idee om het Buitenzwembad uit toeristenbelasting exploiteren. Afgelopen week werd nog bekend dat initiatiefnemer Gregor Stam zijn handen lostrekt van de ontwikkeling van een openluchtzwembad. “De Gemeente Almere en Gregor Stam zitten niet op één lijn wat betreft het verder ontwikkelen van het openluchtzwembad Almere”, zo schreef Stam in een brief op Facebook.

De Raad zegt het plan te omarmen en wil kijken naar mogelijkheden.

Andere onderwerpen

Vanavond wordt er uiteraard meer besproken. Bekijk hier de andere onderwerpen van vanavond.

Comments are closed.