Stelling: ‘Lachgas moet verboden worden in Almere’

Deel dit artikel

Minister Grapperhaus (Justitie) wil een verbod op lachgas bekijken. Dat zei hij gisteren in het EO-programma Dit is de Dag op NPO Radio 1. Hij noemde de mix van alcohol en drugs zoals lachgas levensgevaarlijk en zegt: “Hier moeten we iets mee.”

Gemeenten

Veel gemeenten willen een verbod op lachgas. Het middel was ooit een geneesmiddel, maar is van de lijst gehaald. Daardoor is het nu gewoon te koop. Lachgas zorgt vaak voor overlast in wijken en buurten. Ook in Almere worden er vaak lachgaspatronen gevonden op parkeerplaatsen.

Verbod? Stem mee!

Maar helpt een verbod daadwerkelijk? En moet, als dat zou kunnen, de gemeente Almere alvast zelfstandig een verbod instellen? Stem mee op de stelling en laat een reactie achter onderaan deze pagina.

Lachgas moet verboden worden in Almere

Jongeren

Vooral jongeren gebruiken het gas, dat leidt tot een kortstondige roes.

Foto

Lachgas ampullen op straat. Bron: Flickr (Door: Sebastiaan ter Burg).

2 Reacties op “Stelling: ‘Lachgas moet verboden worden in Almere’”

  1. J. Philipsen

    Mag het aub ieders persoonlijke verantwoordelijkheid blijven hoe men een dag invult? Verbieden is totaal nutteloos. Maakt het enkel nog aantrekkelijker voor diegenen die toch al interesse hebben. Het leeuwendeel laat het sowieso links liggen. Wat er wel gedaan kan worden is handhaving inzetten op straat vervuiling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *