Dit jaar bestaat de Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) precies 30 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd er een Kunstroute georganiseerd door Natuurpark Lelystad. Met als thema ‘Boomsieraden’ werden 30 projecten in bomen bedacht. Greta Verduin was erbij.

Opening expositie

De Opening werd verricht door Hein Walter, voorzitter van de KVF. Hij ging, tijdens zijn toespraak, terug in de tijd. Samen met Fred André, Hendrik Baartman, Georges Geutjes, Marian van de Fliert, Margreet van de Pels en Willem de Wolf zat hij 30 jaar geleden bij de notaris om de oprichtings-akte te ondertekenen. “Hoe lang dat geleden is…..in 1989 viel de Berlijnse Muur, Chinese tanks op het Plein van de Hemelse Vrede, de Praagse lente, 2 van ‘de drie van Breda’ kwamen vrij (de 3e was inmiddels overleden), Greg Lemond won de Tour de France……even wat herinneringen van 30 jaar geleden”.

“De KVF had al 15 keer eerder geëxposeerd in de open lucht; de natuur. Nu willen ze met deze expo de ‘Bomen bedanken met een sieraad’ want de KVF vindt zichzelf ook een sieraad voor de Kunst en Creativiteit. De KVF is er voor professionele kunstenaars maar ook voor amateurs”, zo schrijft Verduin.

De expositie is openbaar toegankelijk en duurt nog t/m 1 november 2019.

Fotoverslag

Greta Verduin maakte een fotoverslag van de expositie over 30 jaar Kunstenaars Vereniging Flevoland. De foto’s zijn te bekijken via deze pagina.

Bekijk hieronder haar video van de opening.

Foto’s en video

Door: Greta Verduin.

Comments are closed.