In Almere en Lelystad is minder dan de helft van de inwoners gehuwd. In andere Flevolandse gemeenten is juist de meerderheid van de volwassenen getrouwd. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl op basis van CBS-data.

De minste

Almere is de gemeente met de minste gehuwde inwoners (44,4 procent). In Lelystad is een iets groter deel van de bevolking getrouwd, namelijk 45,7 procent. Daarmee komt het provinciale aantal gehuwden op 47,7 procent.

In andere gemeenten in Flevoland wonen relatief meer gehuwden. Met stip op één staat Urk, waar twee op de drie inwoners gehuwd is. In Dronten, de Noordoostpolder en Zeewolde is zo’n 53 procent van de inwoners getrouwd.

Landelijke trend niet in Flevoland

Over heel Nederland zijn er in dichtbevolkte gemeenten relatief minder gehuwden dan in gemeenten met meer ruimte per inwoner. In Flevoland gaat dit echter niet op. Lelystad is namelijk een ruim opgebouwde gemeente, terwijl in Urk juist veel mensen dicht bij elkaar wonen.

Kijk voor meer onderzoeksresultaten, visualisaties en kaartmateriaal op: https://www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/data

Foto

Ter illustratie. Bron: Pixabay.

Bron

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Comments are closed.