Burgerinitiatiefnemer Gregor Stam van openluchtzwembad Almere trekt zijn handen af van het verder ontwikkelen van het openluchtzwembad Almere. Dat laat Stam weten in een open brief op Facebook.

Niet op één lijn

“De Gemeente Almere en Gregor Stam zitten niet op één wat betreft het verder ontwikkelen van het openluchtzwembad Almere”, zo staat in de brief. “Jaap Lodders onze voormalige wethouder sport moet al lang hebben geweten dat hij als wethouder onze stad zou gaan verlaten en heeft vanaf dag 1 het openluchtzwembad nooit serieus genomen. Na grote vertraging, en door mijn kant achter de schermen steeds maar druk te blijven uitoefenen, is het gelukt om ervoor te zorgen dat er een haalbaalbaarheidsonderzoek gaat komen. Op 3 april een gesprek gehad met ambtenaren en hierin werd mij gevraagd of ik zitting wilde nemen in de commissie die de pitch zouden beoordelen van de 2 onderzoekbureaus. Later bleek dat het helemaal niet kon omdat de ‘regels’ zoiets niet toelaten”.

Gregor Stam legt in de brief op Facebook nauwkeurig uit wat er gaande is.

Boos

“Wat mij nu in alles zo ontzettend boos maakt is dat ze zich nu verschuilen achter regels en daar steeds maar op terugkomen en ook nog laten doorschemeren dat het zwembad er misschien helemaal niet komt, omdat de gemeenteraad het te duur vindt en 9 miljoen euro moet bezuinigen”, aldus Stam. “Als de gemeente ballen had en altijd alle regels zou volgen was er dan een Floriade gekomen? Ik kan je op een briefje geven dat daar nooit met regels zijn gewerkt en als er regels zouden zijn ze daar heel erg creatief mee om zouden gaan. En nu gaat het om een openluchtzwembad voor 210.000 inwoners”.

Delen

Gregor Stam roept op om zijn brief op Facebook te delen. “Misschien dat de gemeente dan wel in actie komt en de regels de regels laat; domweg omdat het zwembad hoort bij Almere. Ik kan het niet meer zonder jullie. De onvoorwaardelijk steun van jullie allemaal is nodig om het vlot te trekken”, schrijft Stam.

Lees ook:

Comments are closed.