Zondagmiddag liepen zo’n 200 mensen mee in de eerste Diversiteit Parade van Almere. De parade startte op de Grote Markt in het centrum. Een brassband en de 200 aanwezigen maakten een ronde en eindigde op het Stadhuisplein. De parade werd georganiseerd door Comité 30 juni-1 juli Almere en was in aanloop naar de Keti Koti herdenking op het Stadhuisplein. Op veel plekken vindt de herdenking vandaag plaats.

Thema

Thema van dit jaar is “VERBONDENHEID IN DIVERSITEIT” .

Juist Almere leent zich voor een Diversiteit Parade, omdat er in de jonge stad meer dan 160 verschillende nationaliteiten te vinden zijn. “Het is belangrijk om te komen tot een activiteit waar alle bewoners bij betrokken zijn om de eenheid in Almere te bevorderen”, zo liet het Comité 30 juni-1 juli Almere eerder weten op Facebook.

Klederdracht

Tijdens de parade droegen deelnemers kleding van het land van herkomst.
De organisatie hoopt Almeerders bij elkaar te brengen. “Door dingen samen te doen ontstaat er meer begrip voor elkaar”, aldus de organisatie.

Foto

Door: Comité 30 juni-1 juli Almere op Facebook.

Comments are closed.