Politiek weekoverzicht: Van vuurwerkwensen tot woningbouw

Deel dit artikel

Afgelopen donderdag kwam de gemeenteraad van Almere bijeen. Er werd toen gesproken over allerlei onderwerpen. Bekijk hieronder een overzicht van de opvallendste uitkomsten van ‘De Politieke Markt’.

Vuurwerkwensen

Burgemeester Franc Weerwind wil dat er nog dit jaar onderzoek wordt gedaan naar de vuurwerkwensen van inwoners van Almere. De burgemeester is benieuwd naar de mening van Almeerders over het afsteken van vuurwerk. De burgemeester is overigens geen voorstander van een verbod vanuit de gemeente. Een verbod moet er dan op landelijk niveau komen.

Boetes afvaldumping

Wethouder Jan Hoek heeft laten weten dat het verhogen van boetes en controle om afvaldumping tegen te gaan, niet haalbaar is.

Momenteel zijn er ongeveer 600 afvaldumpingen per week in de stad. VVD-raadslid Colette Holter pleit daarom voor een lik op stuk beleid. De wethouder zegt dat de boetes niet omhoog kunnen, want die worden vastgesteld door het Openbaar Ministerie.

Aankomende week wordt er verder gesproken over dit onderwerp.

Meer inspraak Floriade

Inwoners van Almere moeten meer inspraak krijgen bij de ontwikkeling van de Floriade. Dat staat in een nieuw participatieplan die door wethouder Ypma werd gepresenteerd. Zij gaf een toelichting op het participatieonderzoek dat door bureau Inicio werd gedaan.

Woningbouw Nobelhorst

Donderdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan om meer woningen te bouwen in de wijk Nobelhorst. De meeste woningen komen waarschijnlijk bij Twentsekant aan de rand van de nieuwe wijk. Naast woningen worden er ook winkels gepland.

De PvdA is groot voorstander van meer woningen, omdat er een tekort is aan woningen in de stad.

Foto

Woningbouw in Almere Poort. Bron: Nulzesendertig.