Heb je de afgelopen week het nieuws amper gevolgd? Geen probleem. We praten je bij in dit weekoverzicht. In het overzicht hieronder vind je nieuws uit Almere.

112-storing

Alarmnummer 112 is inmiddels weer volledig bereikbaar, maar dat was maandag wel anders. Sinds maandagmiddag 16.00 uur waren er problemen met onder andere het alarmnummer. Ook andere telefoonnummers waren niet bereikbaar waaronder het nummer van de gemeente Almere (14036).

Alarmnummer 112 weer bereikbaar na langdurige storing

Vuurwapen in de Filmwijk

Maandagavond heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht in de Bunuellaan in Filmwijk. Ooggetuigen meldden dat er zes mensen waren aangehouden bij de actie. De politie kwam in actie na een melding over het gebruik van een vuurwapen.

Yanmar Stadion

De verbouwingen van het vernieuwde Yanmar Stadion loopt vertraging op. Dat werd dinsdag bekend. Almere City FC heeft de benodigde bouwvergunningen nog niet, al verwacht de club die op korte termijn te krijgen van de gemeente Almere.

Verdachte dood Mansour

De 21-jarige man die verdacht wordt van het doodschieten van Sabri Mansour stond woensdag voor de rechter. De verdachte beweert dat de dood van Mansour een ongeluk was. Hij en Mansour zouden met een wapen hebben gespeeld. Het wapen ging plotseling af.

Ontsnappingstocht aap Rafik

Bij Stichting AAP aan het Kemphaanpad is woensdagmiddag een berberaap ontsnapt. Rafik, zoals de aap heet en wiens soort als enige in het wild in Europa leeft, is over de gracht rond het apeneiland gekomen. Zelfs het schrikdraad hield hem niet tegen. Inmiddels zit Rafik weer veilig in zijn verblijf. Medewerkers van de stichting hebben de berberaap met een hoogwerker uit een boom gehaald.

Illegale huisvesting

Een bedrijf in Almere heeft werknemers illegaal gehuisvest in een bedrijfspand. Dat meldde de gemeente Almere deze week. Tijdens een controle van de gemeente en de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) troffen de inspecteurs slaapplekken op de werkplek aan. De Inspectie SZW gaat na of de werkgever andere regels met betrekking tot loon en arbeidstijden heeft overtreden.

Monopoly

Almere krijgt een eigen versie van het best gespeelde bordspel ter wereld. Initiatiefnemers van Soroptimist Club Almere gaan samen met verschillende partners de ontwikkeling van het spel realiseren. De bekende straten en pleinen uit de gemeente worden verwerkt in het spel. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel wordt aangepast naar de stijl van Almere.

Foto

De Skyline van Almere. Bron: Nulzesendertig.

Comments are closed.