Een deel van de A6 bij Almere richting Amsterdam is van 28 juni tot 1 juli dicht. In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer Parkway6 aan het stapsgewijs klaar maken van het laatste deel van de nieuwe hoofd- en parallelrijbaan van de A6 Almere. Het gaat om het deel tussen Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) en de Hoge Vaart. Er worden omleidingsroutes ingezet die variëren van 10 tot maximaal 30 minuten extra reistijd.

Afsluiting

Van vrijdag 28 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur is de parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam dicht vanaf Almere Buiten-Oost tot Almere Buiten-West. Dat betekent dat oprit 8 Almere Buiten-Oost, op- en afrit 7 Almere Buiten en afrit 6 Almere Buiten-West dicht zijn. Ook de boog in knooppunt Almere van de A6 naar de A27 richting Utrecht en de boog van de A27 naar de A6 richting Amsterdam zijn afgesloten. Verkeer vanuit Lelystad kan wel gebruik maken van de hoofdrijbaan op de A6 richting Amsterdam.

Omleidingen

Automobilisten kunnen gebruik maken van de volgende omleidingen:

  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten en Almere Buiten-West wordt omgeleid via de Buitenring en de Hogering. Verkeer kan vanaf de hoofdrijbaan Almere Buiten, Almere Buiten-West en de A27 richting Utrecht niet bereiken. Verkeer kan doorrijden tot afrit 5 Almere Stad en daar keren;
  • Verkeer vanaf de A27 richting Almere Stad en Almere Buiten-West wordt omgeleid via afrit 36 Almere Haven en de N305 Waterlandseweg.

Wijknamen

Vanaf maandag 1 juli is de bebording op de A6 Almere richting Amsterdam gewijzigd. De namen van de op- en afritten zijn opnieuw vernoemd naar de wijken waar automobilisten vanaf de snelweg als eerste terechtkomen.

Meer informatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Foto

Snelweg A6. Bron: Nulzesendertig.

Comments are closed.