De Almeerse singer-songwriter Caroline in ‘t Veld is als vrijwilliger regelmatig actief voor Stichting InnerCircle. Deze Almeerse stichting zet zich in voor diversiteit door middel van podiumkunst. Hoewel de stichting zich richt op de Almeerse samenleving trekt het werk van in ‘t Veld ook de aandacht elders in het land. En dus trekt de Almeerse singer-songwriter naar Apeldoorn om daar mee te doen aan een mini-festival.

Carte Blanche

Poppodium Gigant in Apeldoorn besteedt aandacht aan de landelijke amateurkunstmanifestatie “Ik Toon”. Voor de feestelijke afsluiting op zondagmiddag 30 juni heeft In ‘t Veld carte blanche gekregen. Het resultaat is een mini-festival met lokale en regionale makers afkomstig uit vier werelddelen. Theater, poëzie, muziek en dans vullen het programma van drie tot zes.

Trots

In ‘t Veld is best wel trots: “Ik ben best wel trots op de kans die ik gekregen heb van dit podium” laat in ‘t Veld weten. “Zonder de facilitaire professionals die bij Podium Gigant in dienst zijn, was dit programma absoluut onmogelijk. Ze zetten veel mensen in om alles te realiseren.”

Makers in de regio tipten elkaar op de kans om in de grote zaal samen te spelen met In ‘t Veld en haar band. “Het plan was om te werken met een open inschrijving maar door de snelle stroom sociale media aanmeldingen is het daar niet eens van gekomen”.

Feest van culture

In het hele programma vervult In ‘t Veld zelf een bescheiden rol: “Natuurlijk doe ik de presentatie, maar hier gaat het niet om onze eigen muziek, hoewel we veel zullen spelen. Onze band begeleidt bijvoorbeeld twee oriëntaalse dansgroepen van Sheila Meijers. Alles draait om samenspel van de deelnemers, die we laten optreden in combinaties die nieuw zijn. Zo wordt het vanzelf een feest van culturen.”

Lage prijs

Om het festival toegankelijk te houden voor iedereen is ook de kaartprijs door podium Gigant aangepast naar 2,50 euro. Bijzonder omdat er ruim 30 performers op het podium staan, waaronder bekende namen als rootsband Lenny Laroux. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium.

Comments are closed.