Vandaag vindt de 557ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Afvaldumping

Vandaag wordt er in Zaal Hout gesproken over afvaldumping in de wijken. Er worden vijf moties besproken naar aanleiding van het voorstel door de wethouder. Onder meer de Fractie Byatui, de Partij voor de Dieren en de VVD hebben een motie ingediend. De moties gaan over het verhogen van de boete voor afvaldumping, extra toezicht en een meldpunt voor afvaldumping.

Scholen

Er wordt gekeken naar het Plan van Scholen. Er zijn vijf aanvragen ontvangen voor opname op het Plan van Scholen. Eén aanvraag is niet opgenomen aangezien deze aanvraag niet voldoet aan de gestelde eisen en één aanvraag is ingetrokken.

Almere Centrum

In Zaal Hout gaat het over de verbetering van het stationskwartier.

Andere onderwerpen

Uiteraard wordt er meer besproken tijdens de wekelijkse vergadering van de gemeenteraad. Meer is te vinden in de agenda van de gemeente.

Comments are closed.