Bij Stichting AAP aan het Kemphaanpad is woensdagmiddag een berberaap ontsnapt. Rafik, zoals de aap heet en wiens soort als enige in het wild in Europa leeft, is over de gracht rond het apeneiland gekomen. Zelfs het schrikdraad hield hem niet tegen. Inmiddels zit Rafik weer veilig in zijn verblijf. Medewerkers van de stichting hebben de berberaap met een hoogwerker uit een boom gehaald.

Geluk

De stichting had geluk dat de aap in ieder geval rond het terrein bleef. Het dier verplaatste zich telkens van boom naar boom, maar trok niet verder. Er is twee keer geschoten op Rafik. De verdovingspijlen raakten Rafik in beide gevallen.

Vluchten

Rafik is waarschijnlijk gevlucht voor het alfamannetje van de troep. De twee dieren zouden ruzie met elkaar hebben gemaakt. De berberaap is daarbij in het water gesprongen en onder het schrikdraad door geklommen. Daarna is hij in de boom gaan zitten.

Vangen

Comments are closed.