Vorige week heeft Hennie Tibben uit Almere een petitie aangeboden aan de gemeente over de afvalstoffenheffing. De afvalstoffenheffing is in Almere het hoogste van Nederland.

Wat vind jij?

[democracy id=”2″]

Huishoudens

Momenteel is het tarief 352,08 euro per huishouden. “Het is niet eerlijk dat zowel mensen die alleen wonen als gezinnen in een huis hetzelfde tarief betalen per huishouden”, aldus Tibben. “Een groot deel van het inkomen gaat dus op aan afval en dat klopt niet.” 1.814 mensen zijn het hierover eens en tekenden de petitie.

Afvalstoffenheffing

De afvalstoffenheffing is een bijdrage voor het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval. De zorg voor het milieu stelt hoge eisen aan inzameling, scheiding, hergebruik en verbranding van het afval. Inwoners van Almere betalen hieraan mee via de afvalstoffenheffing.

Comments are closed.