Vorige week dinsdag was het de Dag van het Jongerenwerk. Die dag zijn de resultaten van een onderzoek naar de meerwaarde van jongerenwerk bij jongeren tussen de 10 en 24 jaar oud gepresenteerd. Dat meldt de Almeerse welzijnsorganisatie De Schoor.

Kwetsbare jongeren leren van jongerenwerkers

“Het onderzoek toont aan dat jongeren die zes maanden of langer deelnemen aan het jongerenwerk duidelijk meer steun uit hun eigen omgeving, meer “deelnemen” aan de maatschappij, beter zijn in het aangaan van relaties en beter in hun vel zitten”.

Professionele hulp

“Bijna één op de drie jongeren vindt binnen een periode van 16 maanden hulp bij het jongerenloket, een dokter, hulpverlening of een wijkteam. Bij twee derde van deze jongeren is al sprake van beginnende of lichte problemen. Een derde van deze groep kampt zelfs met zware problemen”.

Ondanks zware problemen toch stabiel

“Jongeren met zware problemen blijven stabiel als zij in aanraking zijn met het jongerenwerk. Dit geldt voor jongeren die hulp vermijden, jongeren die op wachtlijsten staan én jongeren die al (professionele) hulp krijgen”.

Het volledige onderzoeksverslag kunt u lezen door hier te klikken.

Comments are closed.