1Almere besteedt vandaag aandacht aan drie actuele politieberichten. In deze rubriek lees je meer over:

  • Man beroofd in Almere; politie zoekt getuigen
  • Eerste Europese dag tegen woninginbraak
  • Man met bijl aangehouden

Beroving

Op dinsdag 18 juni werd een 18-jarige man op gewelddadige wijze beroofd van zijn spullen. Dat meldt de politie online. De politie is op zoek naar getuigen.

“Rond 23.20 uur liep het slachtoffer over straat in de richting van het centrum”, aldus de politie. “Bij het Stadsweteringpad, ter hoogte van de Odeonstraat, werd hij door vier onbekende mannen met messen bedreigd en beroofd. De verdachten gingen er met zijn zijn ov-pas, telefoon en pinpas vandoor”.

De politie is op zoek naar de daders. Het gaat om vier mannen met een donkere huidskleur. Eén van deze mannen is rond de 1.90 meter, heeft een normaal postuur en droeg een muts en een zwarte joggingsbroek. Een andere verdachte is rond de 1.80 meter en heeft kort gemillimeterd haar. Ook hij droeg een zwarte joggingsbroek. Daarboven had hij een blauw gewatteerd jack aan en zwarte schoenen van het merk Nike.

Hebt u iets van deze straatroof gezien of weet u misschien wie deze daders zijn? Bel de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Op de website van de politie is er ook een tipformulier te vinden.

Man met bijl

Vrijdagavond 21 juni is een 37-jarige Almeerder aangehouden die met een bijl dreigde en twee personen licht verwond heeft. Dat meldt de politie in een bericht op de website.

“Rond 22.15 uur kreeg de politie melding dat een man met een bijl uit zijn auto was gestapt en een groep jongeren bedreigde op het ’s Hertogenboschplein”, aldus de politie. “De man raakte één van de jongeren met zijn bijl, die daardoor lichtgewond raakte. Toen hij de politie aan hoorde komen, ging de man er in zijn auto vandoor over het fietspad, waarbij hij een persoon schepte. Hij bedreigde nog twee personen met de bijl en vluchtte daarna een huis in de buurt in. Om te voorkomen dat er een gevaarlijke aanhoudingssituatie in de woning zou plaatsvinden, waar meerdere mensen en dieren aanwezig waren, is de man zorgvuldig door de politie uit de woning gepraat. Daarna werd hij direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de woning is niemand gewond geraakt”.

De politie neemt alle aangiftes op van de verwonde en bedreigde slachtoffers op en heeft de zaak in onderzoek.

Europese dag tegen woninginbraken afgesloten in Almere

Op 19 juni werd de eerste Europese dag tegen woninginbraken gehouden. Op die dag vroeg de politie extra aandacht voor deze misdrijven; onder meer met activiteiten over hoe je de kans op een woninginbraak kunt verkleinen.

De themadag werd in Zoetermeer geopend door burgemeester en landelijk ambassadeur Aanpak Woninginbraken Charlie Aptroot. Het is het startsein voor allerlei preventieactiviteiten. Kijk voor een overzicht op www.europeanfocusday.nl. De dag werd afgesloten in Almere.

Comments are closed.