Bijna 200 deelnemers droegen zondag hun steentje bij in de strijd tegen MS. Zij deden mee aan MS Motion Almere, het hardloop- en wandelevenement van het Nationaal MS Fonds. Samen haalden de deelnemers een geweldig bedrag van 30.735 euro op.

Marieke

Deelneemster Marieke Oosterom (37) deed voor het eerst mee aan MS Motion. Ze kreeg een jaar geleden de diagnose MS. “Ik ben al jarenlang een fanatieke hardloper en liep onder andere halve marathons. Een paar maanden na de diagnose pakte ik het hardlopen weer op en bouwde gestaag op naar 5 kilometer. Ik merkte al snel dat ik niet meer tot het uiterste moest gaan, want dan was ik minstens de rest van de dag niets meer waard. Als ik nu een stuk ga rennen, al is het maar een kilometer, dan is dat al winst. Ik geniet er meer van en dat deed ik ook tijdens MS Motion Almere.”

DJ Maurice

Om te zorgen dat de sfeer er goed inzat, draaide DJ Maurice tijdens het evenement feestelijke muziek, waren er diverse kinderactiviteiten zoals een springkussen, voetbalspel en rad voor fortuinen was er voldoende lekkers te verkrijgen bij de foodtrucks op het evenemententerrein.

Jong en oud

MS Motion is een uitdagend en gezellig sponsorevenement voor jong en oud. Voor het eerst dit jaar organiseerde het Nationaal MS Fonds het (hard)loopevenement in Almere. “Met de opbrengst financiert het Nationaal MS Fonds onderzoek naar de darmflora van mensen met MS”, zo laat MS Motion Almere weten. “In dit onderzoek bekijken onderzoekers of MS door veranderingen in de darmflora beïnvloed kan worden, waardoor klachten misschien verdwijnen of het verloop van de ziekte verandert. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal mensen met MS blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en elk jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij”.

MS Motion Almere

Deelnemers konden kiezen voor verschillende afstanden en disciplines: 5 of 10 kilometer wandelen of hardlopen. “MS heb je nooit alleen en daarom zetten families, vrienden en collega’s die iemand met MS kennen een sportieve prestatie neer. Ook mensen met MS liepen mee en dat leverde soms emotionele momenten op”, aldus de organisatie.

Meedoen

“Zelf MS hebben, iemand kennen met MS of zin hebben in een sportieve uitdaging; er is altijd een goede reden om mee te doen aan MS Motion”, aldus de organisator. “Dit jaar worden er nog twee evenementen georganiseerd: 21 juli in Den Bosch en 29 september in Utrecht. Je kunt je individueel of als (bedrijfs)team inschrijven via onze speciale website website“.

Foto

Bron: Aangeleverd.

Bron

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Comments are closed.