Alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar. Sinds vanmiddag 16.00 uur waren er problemen met onder andere het alarmnummer. Ook andere telefoonnummers waren niet bereikbaar. Inmiddels zijn ook de andere telefoonnummers, waaronder die van de gemeente Almere (via 14036), zijn weer bereikbaar.

Langdurige storing

Doordat alarmnummer 112 niet bereikbaar was, werden mensen door de politie verzocht in noodgevallen Twitter (@politie), Facebook (@politie) of politie.nl te gebruiken.

LIVEBLOG

Alternatieve nummers

De politie heeft een alternatief nummer gegeven: 088-6628240.

In Flevoland is de spoedlijn te bereiken via 0900-0165. WhatsAppen kan ook naar: 06-10000011.

Eerder werd door NL-Alert het verkeerde WhatsApp nummer verspreid. Het ging om het telefoonnummer van de Telegraaf-redactie.

Bellen via internet

Klanten van KPN, of mensen die het netwerk van KPN gebruiken, kunnen bellen via internet. WhatsApp-bellen, FaceTime of Skype werken wel.

NL-alert

Inmiddels zijn er diverse NL-alerts verzonden. Niet iedereen ontving de berichten gelijk. “Op sociale media zijn mensen bezorgd omdat ze geen NL-Alert hebben ontvangen en anderen wel. Het is niet bekend hoe dat komt”, meldt de NOS.

De politie maakt melding van onnodige telefoontjes: “Wij krijgen momenteel een groot aantal onnodige telefoontjes binnen over het NL-alert. Graag alleen bellen bij spoed! Voor 112 bel: 088-6628240 en voor 0900-8844 bel: 088-9659630”, aldus de politie op Twitter.

Agenten in de wijk

Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd. Spreek ze aan bij spoed of ga naar een politiebureau/brandweerkazerne bij u in de buurt. Bij medische spoed: gaat u naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Gemeente

Ook de telefoonnummers van de gemeenten doen het niet. Gemeente Almere is daardoor niet bereikbaar.

Comments are closed.