Het college van burgemeester en wethouders denkt niet dat de stad kans maakt op de organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020. De stad kan niet voldoen aan twee criteria die de European Broadcasting Union (EBU) stelt.

Onderdak

Het college geeft aan dat Almere geen zaal heeft die plek biedt aan minstens tienduizend bezoekers. Daarnaast is de hotelcapaciteit onvoldoende om tweeduizend leden van de verschillende delegaties te herbergen, plus vijftienhonderd journalisten en ruim tienduizend bezoekers. De prijzen van deze hotels moeten binnen de Europese normen liggen.

Kans voor Almere

In mei gaf D66 Almere aan dat het Eurovisie Songfestival 2020 een kans kan zijn voor Almere en de promotie van de Floriade. Het college is het daar mee eens: “Wij zijn het niet oneens met deze visie, maar zien, gelet op de eisen die de EBU stelt aan de gaststad, niet een directe koppeling ontstaan tussen de Floriade en het Eurovisiesongfestival 2020”.

“Mocht een gemeente binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA) het Eurovisiesongfestival 2020 gaan organiseren, dan zullen wij met de partnergemeenten samenwerken om de bezoekersstroom voor de hele MRA, en dus ook voor Almere, profijtelijk te laten zijn”, zo schrijft het college in een brief als antwoord op vragen van D66.

D66 Almere

D66 Almere opperde het idee om Almere en de Floriade in de schijnwerpers te zetten tijdens het 65ste Eurovisie Songfestival. De 65ste editie van het Europese evenement wordt in Nederland georganiseerd na de winst van Duncan Laurence.

D66: Eurovisie Songfestival ‘enorme kans’ voor Almere en Floriade

Foto

Bron: Eurovision (EBU/UER) – bewerkt.

Comments are closed.