Dit zijn de nieuwsberichten die je niet mag missen. Bekijk hieronder de gebeurtenissen uit de afgelopen week.

Gestrand

Het Almeerse festival Gestrand keert niet terug. Een paar maanden geleden ging de kaartverkoop nog van start, maar de organisatie heeft een punt achter het festival gezet.

Reanimaties in zwembad Buiten

Zondagmiddag is Zwembad de Vrijbuiter eerder gesloten nadat twee personen gereanimeerd moesten worden. Beide personen zijn meegenomen met de ambulance.

Bloemetjes tegen afvaldumping

Voor veel Almeerders zijn de dumpingen en bijplaatsingen van afval een doorn in het oog. De gemeente Almere denkt nu een oplossing gevonden te hebben: de gemeente overweegt om containertuintjes aan te leggen om afvaldumpingen bij inzameldepots tegen te gaan.

Grote verbazing

Danny van Kolck was stomverbaasd nadat hij een brief ontving van de gemeente. In de brief nodigt de gemeente omwonenden van bedrijventerrein De Paal uit voor een informatie-avond. Het bedrijventerrein wordt niet meer gebruikt en zal worden omgebouwd naar woonbestemming. “Ik viel echt van mijn stoel toen ik dat las”, aldus Van Kolck. Danny vertelt aan 1Almere waarom hij zo verbaasd is.

Grote verbazing bij initiatiefnemer zorgcentrum na uitnodiging gemeente

Straatintimidatie

“De ene persoon heeft het wel eens meegemaakt, de ander helemaal niet: straatintimidatie. Om nog beter inzicht te krijgen waar wat speelt in Almere, lanceren we de bewustwordingscampagne SSSTOP met daarbij de Veilig buurten-app”, zo laat de gemeente weten. “Met deze app kunnen inwoners makkelijk en anoniem straatintimidatie melden”.

Campagne tegen straatintimidatie; gemeente lanceert nieuwe app

WK Flevoland

Zondagmiddag vond de negende editie van het WK Flevoland plaats op het Rie Mastenbroek Sportpark in Almere.

Negende editie voor WK Flevoland

WeMakeThe.City-festival

Het WeMakeThe.City-festival in Amsterdam ging vrijdag van start. Althans, voor Almere. Het is een festival waar het draait om de vraag: ‘Hoe maken wij onze stad duurzamer, slimmer en gezonder?’. Niet gek dus dat ook de gemeente Almere twee dagen lang een rol heeft tijdens het festival.

WeMakeThe.City-festival van start

Foto

Bron: Nulzesendertig.

Comments are closed.