Van 17 – 23 juni 2019 vindt het 7-daagse festival WeMakeThe.City plaats. Het festival dat steden beter maakt, nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Een week lang staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

Jozef Bhageloe

Op zaterdag 22 juni staat Almere in het teken van ‘onze’ mensen. Ontdek de initiatiefnemers die hun deuren voor je open zetten. Maak kennis met Jozef Bhageloe, eigenaar van Run4Free. Hij geeft wekelijks gratis bootcamps op verschillende plekken in Almere.

Bootcamps

“In de ruim zeven jaar dat de bootcamps gegeven worden in de bossen en parken van Almere is Run4Free echt een begrip geworden”, vertelt Jozef Bhageloe, eigenaar Run4Free. “Het zijn niet alleen mensen uit Almere die deelnemen aan de bootcamps van Run4 free we hebben deelnemers uit Lelystad, Nederhorst Den Berg, Arnhem, noem maar op. Het publiek is heel divers, sommigen komen lopend, anderen met een Tesla. Waarom? Elk mens wil het liefst een personal trainer hebben. Dat gevoel geven wij. Ook al staat er 10 of 50 man. Geen tijd voor smalltalk, gaan! In je hoofd krijg je het gevoel alsof je wordt getraind door een personal coach.”

Plezierig

“Het is iedere keer weer fijn om te zien hoeveel mensen we hier een plezier mee doen. De grote groep enthousiastelingen kunnen we managen, omdat we genoeg sportcoaches beschikbaar hebben. Het is keurig netjes geregeld. We zorgen ervoor dat mensen oefeningen op de juiste manier doen. Veiligheid staat hoog in het vaandel.”

Is het alweer tijd?!

“En als mensen naar huis gaan, horen we vaak: is het alweer tijd? Terwijl het een uur keihard trainen is. Het is hartstikke zwaar, maar mensen gaan met een voldaan gevoel naar huis. Dat kan je merken, want we bestaan al 7 jaar, 5 maanden en 22 dagen. Dat is toch geweldig.”

Dromen

Wat zijn jouw dromen voor Run4Free?

“Ik zou heel graag een keer de burgemeester willen knuffelen en mijn verhaal willen doen, misschien krijg ik hem zover om ooit een keertje mee te doen. Weerwind is zeker sportief genoeg om ook mee te doen. Met dat excuus kan die niet aankomen”, lacht Jozef.

“We kunnen niet wachten tot we het jubileum kunnen vieren van 10 jaar. Ik hoop dat ik nog een aantal sportcoaches kan erbij kan krijgen om het hart voor sport over te dragen. Misschien komt er nog een dag erbij. Maar dat zullen we allemaal zien in de toekomst.”

Je krijgt er geen geld voor, waarvoor doe je het dan? “Ik krijg veel meer dan geld. Door ons initiatief zijn zoveel waardevolle vriendengroepen ontstaan. Deelnemers gaan zelfs met elkaar op vakantie. Vroeger zagen ze elkaar op de straat en zeiden ze alleen gedag, nu staan ze een half uur te praten. Run4Free zorgt niet alleen voor fittere Almeerders, maar het verbindt ook mensen.”

Meedoen

Waarom doe je mee aan dit festival?

“We voelen ons zeer vereerd om ons werk met anderen te delen. We willen overal wel naamsbekendheid hebben. Het kan bij ons niet druk genoeg zijn. Hoe groter, hoe leuker. Wil je ook een keertje mee bootcampen, dat kan tijdens het festival. Meer details vind je hier.

En mochten mensen tijdens WeMakeThe.City op zaterdag 22 juni niet kunnen, geen probleem iedereen is altijd welkom op onze wekelijks bootcamps.” Meer info over Run4Free vind je hier.

Meer informatie over Run4Free is online te vinden.

Bron

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. – Bron: Gemeente Almere.

Foto

Screenshot website Run4Free Almere.

Comments are closed.