Wethouder Loes Ypma heeft gisteravond de informatieavond van het unieke zelfbouwproject WikiHouse De Stripmaker in Almere Buiten geopend. Het project is uniek omdat er voor de eerste keer ter wereld WikiHouse-woningen op grote schaal worden gerealiseerd. Het Woningbouwatelier is de initiatiefnemer. 

WikiHouse

“In 2018 realiseerde het Woningbouwatelier in Almere het eerste Nederlandse WikiHouse”, aldus de gemeente Almere in een persbericht. “Hiermee is de WikiHouse bouwmethode uitvoerig met een positief resultaat getest aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Door de ontwikkeling van WikiHouse te ondersteunen, komen nieuwe oplossingen voor het tekort aan betaalbare, energiezuinige en passende woningen in beeld”.

Betaalbaar

“WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. WikiHouse De Stripmaker biedt ruimte aan 28 woningen van 50 tot 90 m2 gebruiksoppervlakte met woonlasten – netto hypotheekkosten en energielasten – vanaf ca. 550 euro”.

Woningbouwatelier

Het Woningbouwatelier is een samenwerkingsverband van de gemeente Almere, het Rijksvastgoedbedrijf en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het initieert en begeleidt experimenten die antwoord proberen te geven op maatschappelijke vraagstukken in relatie tot wonen. Het Woningbouwatelier is onderdeel van het programma Almere 2.0. Met dit programma werkt de gemeente Almere samen met de provincie Flevoland en het Rijk aan de integrale stedelijke ontwikkeling van Almere om bestaande kwaliteiten te versterken en de stad verder te ontwikkelen als een toekomstbestendige groene, duurzame en levendige stad.

Comments are closed.